I'uga o le Olimipeka o le Taumalulu: Manumalo a le US hockey, le isi gaioiga a Shaun White

Fa'amatalaga a le Fa'atonu: O lenei itulau o lo'o atagia ai fa'afiafiaga i le Olimipeka i le Aso To'ona'i, Fepuari 12.Asiasi i la matou itulau Fa'afouina mo tala fou ma fa'atonuga mo le fa'alauiloaina o le Aso Sa (Fepuari 13).
O Lindsey Jacobellis, 36, na manumalo i lana pine auro lona lua i le Olimipeka e ala i le tu'u muamua i lana amataga o le kiona i se au fefiloi ma le au Amerika o Nick Baumgartner.O le Team USA o le 'au pito i matua i le malae, faatasi ai ma le tu'ufa'atasi o tausaga o le 76 tausaga.
Mo Baumgartner e 40 tausaga le matua, ua loto nutimomoia ina ua le agavaa mo le taaloga faaiu a alii, o lona lua lea o avanoa e manumalo ai i lana pine muamua o le Olimipeka i lana Olimipeka lona fa ma le mulimuli.
I le hockey a alii, na manumalo ai le US ia Kanata 4-2, siitia i le 2-0, manumalo i le vaega o le vaega ma agai atu i le kuata faaiu.
I siva aisa, na maua ai e Madison Hubbell ma Zachary Donoghue o le Team USA, faapea foi Madison Jock ma Evan Bates, tulaga maualuga ina ua uma le vaega o le siva fati.
BEIJING - Ina ua maeʻa le afa muamua i le Aso Toʻonaʻi, e lua 'au siva aisa a Amerika na tauivi mo pine.
O Madison Hubbell ma Zachary Donoghue na tulaga tolu i le vaega o le siva fati o le tauvaga ma le 87.13 'ai a'o ta'aloga ma fiafia i le aoina o musika a Janet Jackson.O le siamupini o le atunuu o Madison Jock ma Evan Bates na tulaga fa, ae toetoe lava tolu 'ai i tua atu o latou uso a tagata (84.14).
O le ali’i Falani o Gabriella Papadakis ma Guillaume Sizeron na pito i luga le lisi i le fa’amauina o le siva fati a le lalolagi e 90.83 ‘ai.O Victoria Sinitsina ma Nikita Katsalapov mai Rusia o le a mauaina pine siliva.
BEIJING.O Cathy Ulender o le Iunaite Setete, o lē ua toeitiiti atoa le 20 tausaga o tu matilatila i luga o le tulaga o le lalolagi ma lona auivi, na tulaga ono i le taaloga o le a avea ma ana Olimipeka mulimuli.
O se siamupini o le Ipu a le Lalolagi e lua taimi na manumalo ai foi i le Ipu a le Lalolagi i le 2012, o Ulander na sili atu i le Olimipeka a Beijing.O le mauaina o se tulaga maualuga i lona lima o foliga o le Olimipeka sa le lava.
E le’i faia e Ulander ni sese matuia i ta’amilosaga mulimuli e lua o le auivi a tama’ita’i i le Aso To’ona’i, na’o le leai o se saosaoa e tuliloa ai le tauvaga.Amata i le lona valu, na ia fa'amae'a ai lana vae lona tolu i le Yanqing Skating Center ma le lelei patino o le 1:02.15 ae e le'i tele sona taimi mo le ta'ita'i.Na fa'aalia e Ulender le tulaga lima o le sui auai i lana tuuga lona fa, ma maua ai lona tulaga ono.
O se pine Olimipeka na o le pau lea o le mea na le maua e Ulander i lana galuega auivi.I le 2014, na toetoe lava a manumalo o ia i le pine apamemea mo se taimi le tumau ina ua aafia le tulaga tolu a Rusia o Yelena Nikitina i se faʻalavelave faʻaleagaina a Rusia i Sochi Winter Olympics.
Na fa'aleaogaina e le Faamasinoga o Fa'amasinoga mo Ta'aloga lenei fa'ai'uga, ma fa'ai'u ai e le lava ni fa'avae e fa'aleaogaina ai Nikitina ma aveese lana pine apamemea.
Na manumalo le alii Siamani o Hannah Ness i le alii Ausetalia o Jacqueline Naracotte i le 0.62 sekone mo le pine auro i le Aso Toonai.Na alu le Bronze ia Kimberly Bosch mai Netherlands.
ZHANGJIAKOU, Saina - Na faalauiloa e Sean White ma lona uso o Jesse le Whitespace, o le kiona ma le ituaiga olaga i fafo, i le masina talu ai.I le taimi o le fa'alauiloaina malu, na fa'aalia ai e le Whitespace le 50 fa'ailoga fa'ase'e.
“Ou te le toe fia sasaina nei alii.Ou te manaʻo e lagolagoina i latou, ”o le tala lea a White."E le o le sainia o latou poʻo se mea faapena, ae ia fesoasoani ia latou matata ma taʻitaʻia loʻu poto masani ma mea ua ou aʻoaʻoina."
O le faiaoga American halfpipe ski ma le kiona o JJ Thomas, o le na amata faiaoga ia White i luma atu o le Pyeongchang Winter Olympics, na taʻua White o se "faipisinisi" masani.
BEIJING - O le Faamasinoga o le Arbitration for Sport na faasilasilaina i le Aso Toʻonaʻi ua maeʻa ona faʻatulaga se taimi ma le aso mo le fofogaina o le mataupu a le tagata taʻavale Rusia Kamila Valeva.
Fai mai le CAS o le faamasinoga o le a faia i le Aso Sa i le 8:30 pm, ma o se faaiuga e faamoemoe i le Aso Gafua.
O Valieva, 15 tausaga, na faamaonia lona lelei i se fualaau faasaina o le fatu e faaleleia ai le tumau ma le tafe toto.Na logoina o ia i lona taunuuga lelei o le suega i le amataga o lenei vaiaso i le aso 25 o Tesema.
O le Ofisa o le Anti-Doping Agency a Rusia na muamua taofia Valieva, ae na toe aveese le faamalolo ina ua ia faila se apili, na mafua ai ona sailia e le IOC ma isi pulega se faaiuga a le CAS i lenei mataupu.
BEIJING - O le Beijing 2022 panda mascot ua manumalo ai le au lagolago i le lalolagi atoa a o tutu Wu Rouro mo le 11 itula e faatau lana lava Bing Dwen Dwen meataalo.Sa lolofi atu tagata Saina i faleoloa ma luga o le initaneti e faatau le kopi o le mascot manu, o lona igoa e faaliliuina i le Igilisi o se tuufaatasiga o le "aisa" ma le "chubby."
“E ese le aulelei, manaia tele, oka ou te le iloa, aua o se panda,” o le tala lea a Rou Rou Wu, ma faamatala i se USA TODAY post pe aisea na ia tuu ai le 11 i le au mo le po.I le leai o se vevela i Nanjing i le itu i saute o Saina, e mafai ona faʻatau urosa o loʻo nonofo i mauga o totonugalemu o Saina ma faʻamanatuga o le Olimipeka.
A o e momoe i Amerika, e iai le isi pine auro a le Team America.O mea taua ia o le afiafi:
O le 17 tausaga le matua mai Kewaskum, Wisconsin, na avea ma tagata tamoʻe aupito itiiti i le tuuga, na maeʻa i le 34.85 sekone.O ia o le tagata sili ona saoasaoa o le 10 sikola i le paga lona lima, ae na vave ona maeʻa e le Saina Gao Tingyu i le taimi o le Olimipeka e 34.32 sekone ma Pole Damian Zurek (34.73) i le paga lona fitu.
I le tuuga i le fale i le National Oval Skating, o le taimi o Gao o le a sili ona lelei o le aso, ma maua ai se pine auro o le Olimipeka ma se pine apamemea, lea na ia manumalo ai i lena mamao i le 2018.
Na alu le siliva i le tama ta’aalo a Korea i Saute o Min Kyu Cha (34.39), apamemea na maua i le Iapani Wataru Morishige (34.49).
Na alu atu o ia i le malaevaalele i lalo ifo o le 24 itula talu ona maeʻa e le faailoga o le snowboarding i le lalolagi atoa lana afa paipa tauva mulimuli i le Olimipeka.Manu'aga: Los Angeles e matamata i lau Super Bowl muamua.
Fai mai White o lana uo, o Nina Dobrev, ua fautuaina o ia e fai se lisi o mea e manaʻo e fai pe a litaea "ina ia aua neʻi ou nofonofo ma mimilo oʻu tamatamailima."
BEIJING - O le laveaʻiina o Amerika i fafo o le auala Jesse Diggins i le 4x5k relay atonu o le fuafuaga saʻo.Ae paga lea mo Deakins, e le afaina le le latalata o ana uo i le tolu taamilosaga muamua.
I se tauvaga lea na faamoemoe ai le Team USA e manumalo i la latou pine muamua, sa le mafai ai e Deakins ona faia ni vavega ma sa iu ai i le tulaga ono.
Na manumalo le au a Rusia i le pine auro, ma vavae ese mai Siamani i le lua kilomita mulimuli.Na manumalo Suetena i Finelani mo le apamemea.
Toeitiiti lava leiloa se avanoa o le au a Amerika e maua ai se pine i le faaiuga o le taamilosaga lona lua ina ua iu Rosie Brennan, o le sa avea ma vaega o le vaega tulituliloa a Rusia ma Siamani mo le tele o lana tuuga, na iu lava i le faaiuga o le taaloga.alu ese ma le toe fesootai ma luko.O Novi McCabe, 20, o loʻo faia lana uluai Olimipeka ma e leai se tasi e mafai ona filifili pe toe ulufale i le au tulituliloa i le taamilosaga lona tolu.E oo atu i le taimi na ia tuuina atu ai ia Deakins, lea na manumalo i le pine auro o le taamilosaga a le au 2018 ma le pine apamemea a le tagata taitoatasi i le tausaga nei, ua toetoe lava 43 sekone le mamao o le Team USA mai le taua o le pine.
Sa faigata tele ia Diggins ona ulufale i le vaega mai Nouei, Finelani ma Suetena, ma tauva mo le tulaga tolu mo le tele o le tauvaga.Na mae'a le tuuga a le Team USA ile 55:09.2, pe a ma le 67 sekone mai le pulelaa.
BEIJING.O le Aso To’ona’i na toe fo’i mai ai le ta’aloga si’a fa’a-Rusia, Kamila Valeva, ona o lo’o tautau pea lona lumana’i o le Olimipeka.
E tusa ma le 50 tusitala ma le luasefulu tagata pueata sa laina i luga o le fola o le malae, ma sa faia e Valieva ia faamalositino sa fuafuaina i luga o le aisa i le taimi atoa o le vasega, ma talatalanoa ma lona faiaoga o Eteri Tutberidze.E lei taliina e le teineititi e 15 tausaga le matua i fesili a tusitala ina ua savali i totonu o le sone fefiloi.
Na fa'amaonia e Valieva le lelei o le trimetazidine, o se vaila'au fa'asaina o le fatu, i le aso 25 o Tesema, ae na ta'alo i se ta'aloga a le au i le amataga o le vaiaso ona e le'i lipotia mai e le fale su'esu'e su'esu'ega o fa'ata'ita'iga.
O Valeva ua faamalolo lē tumau e le Rusia Anti-Doping Agency ma ua toe foi mai e faigaluega, faatasi ai ma le Faamasinoga o le Arbitration for Sport e faia se faaiuga i lona tulaga i aso o lumanai.
“E le manaia le fai atu, aua o loo tatou i ai i le Olimipeka, a ea?”o le tala lea a Amerika Mariah Bell, o le na faasee i le malae koleni ina ua uma Valieva.“E manino lava e leai se mea e mafai ona ou faia i ai.Ua na ona ou i ai iinei e taulai atu i la'u lava faasee.”
BEIJING.Mo Mikaela Shiffrin, ua silia ma le lua masina e le'i faase'e, e le leaga.
Na seti e Shiffrin le taimi lona iva sili ona saoasaoa ma le taimi sili ona vave a Amerika i lana faʻataʻitaʻiga muamua ile Aso Toʻonaʻi.Ae le gata i lea, o loʻo manuia o ia ma o loʻo fuafua pea e tauva i lalo i le Olimipeka o Beijing i le Aso Lua ma le Alpine Combine i le Aso Tofi.
“O le asō ua ou maua ai le tele o mea lelei,” o lana tala lea."E tatau ona tatou vaʻai pe faʻafefea mea i le taimi."
O le combo na i ai le tasi i lalo ma le tasi slalom, o lea na faia ai e Shiffrin le faʻataʻitaʻiga.Ae ua tele taimi na ia fai mai ai e manaʻo foʻi e tausinio i lalo, e fuafua i lona lagona i toleniga.
BEIJING.O le NHL, lea na alu ese mai le Olimipeka o le Taumalulu 2022, ua ofoina atu i le tele o tagata taaalo mai le lalolagi atoa se avanoa o le Olimipeka ma se avanoa e faʻaalia ai le lumanaʻi o le taʻaloga.
Na foliga mai o loʻo lelei mea uma, ae na faia e le au matutua se sao taua ina ua faʻatoʻilaloina e le au hockey a Amerika Kanata 4-2 i se taʻaloga televave i le Aso Toʻonaʻi i le National Indoor Stadium.
E fa o le lima pito i luga e lima mai le 2021 NHL Entry Draft (tolu i Kanata) na ulufale i le taaloga.Na manumalo Amerika 2-0 i Beijing ma manumalo ai ia Saina 8-0 i le Aso Tofi.
O le a tapunia e le 'au a Amerika le tulaga fa'a-vaega e fa'asaga i tagata pine siliva Siamani i le po o le Aso Sa (8:10 am ET).
KENNY AGOSTINO!Na manumalo o ia i le siamupini a le atunuu ma @YaleMHokey i le 2013 ma ua tuʻu nei @TeamUSA lua i luma o Kanata!#WinterOlympics |#WatchWithUS


Taimi meli: Oke-24-2022