O pine tuai e fa'aalia ai le tala'aga ma uiga o a'oga Saina

I le sefulufa tausaga talu ai, na faʻatalanoaina e le Shanghai Daily Ye Wenhan i lana tamaʻi falemataaga tumaoti i Pushan Road.Na ou toe foi talu ai nei mo se asiasiga ma iloa ai ua tapunia le falemataaga.Na taʻu mai ia te aʻu na maliu le toeaina ao aoina i le lua tausaga talu ai.
O lona afafine e 53 tausaga le matua o Ye Feiyan e teuina le aoina i le fale.Na ia faamatala o le a talepe le nofoaga muamua o le falemataaga ona o le toe fausia o le taulaga.
O le tagavai a le aoga na tautau i luga o le puipui o se falemataaga tumaoti, e faʻaalia ai i tagata asiasi le talaʻaga ma le mau a aʻoga i Saina atoa.
E eseese o latou foliga mai le aoga tulagalua i le iunivesite: tafatolu, rectangles, sikuea, li'o ma taimane.E faia mai siliva, auro, kopa, enamel, palasitika, ie poʻo pepa.
E mafai ona fa'avasega pine e fa'atatau ile fa'aogaina.O nisi e kilipi, o isi e pine, o nisi e fa'amauina i faamau, ma o nisi e tautau i lavalava po o pulou.
Na taʻua e Ye Wenhan i se tasi taimi na ia aoina pine o itumalo uma o Saina sei vagana ai Qinghai ma le Tibet Autonomous Region.
“O le aoga o le nofoaga e sili ona ou fiafia i ai i le olaga,” o le tala lea a Ye i se faatalanoaga a o lei maliu o ia."O le aoina o pine aoga o se auala e latalata atili ai i le aoga."
Fanau i Shanghai i le 1931. A o lei fanau mai o ia, sa siitia atu lona tama i Shanghai mai le Itumalo o Guangdong i le itu i saute o Saina e taitaia le fausiaina o le Faleoloa a Yong'an.Na maua e Ye Wenhan le aʻoga sili aʻo laʻitiiti.
Ina ua na o le 5 o ona tausaga, na malaga faatasi ai oe ma lona tama i maketi tuai e saili ai maa natia.O le a'afiaina o lenei mea na tupu, na ia atiina ae ai se naunautaiga mo le aoina mai o mea tuai.Ae le pei o lona tama, e fiafia i faailoga tusi tuai ma tupe siliva, o le aoina a Mr Yeh e taulai i pine aoga.
O ana mata'upu muamua na sau mai le A'oga Tulagalua a Xunguang, lea sa ia a'oga ai.Ina ua uma ona faauu mai le aoga maualuga, sa faaauau pea ona suesue e Ye i le Igilisi, accounting, statistics, ma ata pue i le tele o aoga matata.
Na amata loa ona e galue faaloia ma agavaa e avea ma faufautua faapolofesa loia.Na ia tatalaina se ofisa e tuuina atu fautuaga faaletulafono mo i latou o loo manaomia.
"O loʻu tama o se tagata tumau, naunau ma faʻalagolago," o le tala lea a lona afafine o Ye Feiyan.“A o oʻu laʻitiiti, sa i ai loʻu le lava o le calcium.E ulaina e loʻu tama ni pepa sikaleti se lua i le aso ma tuu le masaniga ina ia mafai ai ona ia faatau mai ia te aʻu fualaau calcium.”
Ia Mati 1980, na faʻaalu ai e Ye Wenhan le 10 yuan (1.5 US dollars) e faʻatau ai se pine siliva a le Iunivesite o Tongji, lea e mafai ona manatu o le amataga o lana aoina ogaoga.
O le fa'ailoga tafatolu fesuia'i o se sitaili masani o le vaitaimi o le Malo o Saina (1912-1949).A va'ai fa'asagatau mai le tulimanu pito i luga taumatau, o tulimanu e tolu e fa'atusalia ai le agalelei, poto ma le lototele.
O le fa'ailoga a le Iunivesite o Peking 1924 o se fa'aputuga vave fo'i.Na tusia e Lu Xun, o se tagata ta'uta'ua i tusitusiga faa-Saina faaonaponei, ma ua faanumeraina “105″.
O le pine apamemea, e sili atu i le 18 senitimita le lautele, na sau mai le National Institute of Education ma na faia i le 1949. O le ata sili lea ona tele i lana aoina.Ole la'ititi e sau mai Iapani ma e 1 cm le lautele.
“Vaai i le pine aoga lea,” o le tala fiafia lea a Ye Feiyan ia te au.“Ua seti i se taimane.”
O lenei ma'a faux o lo'o tu'u i le ogatotonu o le fa'ailoga mafolafola a le a'oga va'alele.
I lenei sami o pine, o le pine siliva octagonal e tulaga ese.O le pine tele e a le aoga a teine ​​i le itumalo o Liaoning i matu sasa'e o Saina.O le pine a'oga o lo'o togitogia i le mautauave e sefuluono a Confucius, The Analects of Confucius, lea e lapataia ai tamaiti aoga e aua ne'i va'ai, fa'alogo, fai atu pe faia se mea e soli ai le amio.
Fai mai Ye na manatu lona tama o se tasi o ana pine e sili ona pele o le pine mama lea na maua e lona toalua ina ua faauu mai le Iunivesite o St. John i Shanghai.Na faavaeina i le 1879 e faifeautalai Amerika, o se tasi lea o iunivesite sili ona lauiloa a Saina seia oo ina tapunia i le 1952.
O pine i foliga o mama ua togitogia i le mautauave a le aʻoga Igilisi "Malamalama ma le Upumoni" e tuʻuina atu mo naʻo le lua tausaga faʻaleaʻoaʻoga ma o lea e seasea maua ai.O le uso o le tane o Ye na fai le mama i aso uma ma avatu ia Ye a o lei maliu o ia.
“O le mea moni, sa ou le malamalama i le naunau o lo'u tama i le pine aoga,” o le tala lea a lona afafine."Ina ua mavae lona maliu, sa ou tauaveina le matafaioi mo le aoina ma amata ona talisapaia ana taumafaiga ina ua ou iloa o pine aoga uma e iai se tala."
Na ia faaopoopo i lana aoina e ala i le suʻeina o pine mai aʻoga mai fafo ma fai atu i aiga o loʻo nonofo i fafo e vaʻavaʻai i mea manaia.Soo se taimi lava e malaga ai i fafo, e asiasi atu o ia i maketi flea ma iunivesite lauiloa i se taumafaiga e faalautele lana aoina.
“O lo’u moomooga sili ia i ai se aso e toe su’e ai se nofoaga e fa’aali ai le fa’aputuga a lo’u tama.”


Taimi meli: Oke-25-2023