Shiffrin ua see ese mai le tulituliloaina o faamaumauga o le lalolagi i le sailia o pine

O Michaela Shiffrin, o le na sau i le Olimipeka ma le faʻamoemoe maualuga, na faia le tele o iloiloga ina ua le manumalo i se pine ma le faʻamaeʻaina le tolu o ana taʻaloga taʻitoʻatasi e lima i Taaloga a Beijing i le tausaga talu ai.
“E mafai ona e onosaia le mea moni e faapea o nisi taimi e le oo ai mea i le auala ou te manaʻo ai,” o le tala lea a le tagata faasee Amerika.“E ui lava ina ou galue malosi, ae ou te galue malosi ma ou te manatu o loʻo ou faia le mea saʻo, o nisi taimi e le aoga ma o le tulaga lena.O le olaga lena.O nisi taimi e te toilalo, o nisi taimi e te manuia..Ou te lagona le sili atu le toʻa i tulaga ogaoga uma e lua ma atonu e itiiti ifo le popole i le aotelega."
O lenei auala e faʻamalolo ai le popole na aoga tele mo Shiffrin, o lana vaitau o le Ipu a le Lalolagi o loʻo talepeina faʻamaumauga.
Ae o le sailiga o faamaumauga mo lenei lomiga - Shiffrin sili atu Lindsey Vonn mo le tele o Women's World Championship manumalo i le tala faasolopito ma e na o le tasi le mea e manaʻomia e fetaui ma Ingemar Stenmark i le 86 - ua taofia nei aʻo liliu atu Shiffrin i le isi.lu'i: auai i lana uluai mea na tupu talu mai Beijing.
O le Alpine Skiing World Championships e amata i le Aso Gafua i Courchevel ma Méribel, Farani, ma o le a toe avea Shiffrin ma se pine pine i taaloga uma e fa e mafai ona ia tauva ai.
E ui atonu e le tele se gauai atu, aemaise lava i le Iunaite Setete, o atunuu i le lalolagi atoa e mulimulitai i se faatulagaga toetoe lava tutusa mo le polokalame faasee i luga o le atunuu o le Olimipeka.
“O le mea moni, e leai, e leai,” o le tala lea a Shiffrin."Afai na ou aʻoaʻoina se mea i le tausaga talu ai, o nei mea tetele e mafai ona ofoofogia, e mafai ona leaga, ma e te ola pea.Ou te le popole la.”
E le gata i lea, na fai mai Shiffrin, 27, i se isi aso talu ai nei: "Ua sili atu loʻu toʻa i le mamafa ma faʻafetaui i le mamafa o le taʻaloga.O le auala lena e mafai ai ona ou matua fiafia i le faagasologa.
E ui e le faitaulia manumalo Siamupini a le Lalolagi e faasaga ia Shiffrin i le Ipu a le Lalolagi atoa, latou te faaopoopo atu ia te ia e toetoe lava tutusa lelei le mataʻina o galuega i le lalolagi.
I le aotelega, ua manumalo Shiffrin i auro e ono ma pine e 11 i tuuga e 13 i tuuga faasee lona lua talu mai le Olimipeka.O le taimi mulimuli na alu ai e aunoa ma se pine i tauvaga a le lalolagi o le valu tausaga talu ai a o talavou.
Sa ia fai mai talu ai nei sa ia “matua mautinoa lava” o le a ia le taufetuli i lalo.Ma atonu o le a le faia foi e ia ni mea e fai ona e leaga lona tua.
O le tuufaatasiga na ia puleaina i le siamupini a le Lalolagi mulimuli i Cortina d'Ampezzo, Italia i le lua tausaga talu ai, o le a tatalaina i le Aso Gafua.Ole tuuga lea e tu'ufa'atasia le super-G ma le slalom.
O le siamupini o le lalolagi o le a faia i ni nofoaga eseese se lua, e 15 minute le va o le tasi i le isi, ae fesootai i luga o lifi ma faase'e.
O le tuuga a tamaitai o le a faia i Méribel i le Roque de Fer, na fuafuaina mo Taaloga 1992 i Albertville, ae o le tuuga a alii o le a faia i le l'Eclipse circuit fou i Courchevel, lea na faia lona amataga i le vaitau mulimuli o le Ipu a le Lalolagi.
O Shiffrin e sili i le slalom ma le tele o le slalom, ae o lana uo tama Nouei Alexander Aamodt Kilde o se tagata poto i lalo ma super-G.
O le sa avea muamua ma siamupini atoa o le Ipu a le Lalolagi, na maua le pine siliva o le Olimipeka a Beijing (i le aotelega) ma le pine apamemea (super G), o loo tuliloaina pea e Kielder lana pine muamua i le Siamupini a le Lalolagi, ina ua misi le tauvaga 2021 ona o se manuaga.
I le mae’a ai ona maua e ‘au a ali’i ma tama’ita’i Amerika na’o le tasi pine ta’itasi i Beijing, o lo’o fa’amoemoe le ‘au mo nisi pine i lenei ta’amilosaga, ae le na’o Shiffrin.
Ryan Cochran-Seagle, o le na manumalo i le Olimipeka sili-G siliva i le tausaga talu ai, o loʻo faʻaauau pea ona faʻamataʻu i pine i le tele o matata.E le gata i lea, o Travis Ganong na maeʻa lona tolu i le tuuga faʻafefe i Kitzbühel i lona vaitau faamavae.
Mo tamaitai, Paula Molzan na lua i tua Shiffrin ia Tesema, o le taimi muamua talu mai le 1971 na manumalo ai le US 1-2 i le Women's World Cup Slalom.Ua agavaa nei Molzan mo ta'aloga e fitu pito i luga a tama'ita'i slalom.E le gata i lea, o Breezy Johnson ma Nina O'Brien o loʻo faʻaauau pea ona toe malosi mai manuʻa.
“E masani ona talanoa tagata e fia pine e te manaʻo e manumalo ai?O le a le faamoemoega?O le a lau numera telefoni?Ou te manatu e taua tele mo i tatou le faasee i le tele e mafai ai,” o le tala lea a le Fa'atonu o le US Ski Resort Patrick Riml.) fai mai na toe fa'afaigaluegaina o ia e le 'au ina ua mae'a se ta'aloga le fiafia i Beijing.
"Ou te taulai atu i le faagasologa - alu i fafo, liliu, ona ou manatu lea e mafai ona tatou manumalo i ni pine," o le faaopoopo lea a Riml.“Ua ou fiafia lava i le mea ua tatou i ai ma pe faapefea ona tatou agai i luma.”


Taimi meli: Feb-01-2023