Ua manumalo Henrik Kristoffersen i le slalom faasee, ua manumalo Eleni i le pine muamua o le taumalulu

Na toe foi mai le Norwegian Henrik Kristoffersen mai le tulaga 16 ina ua uma le taamilosaga muamua e manumalo ai i le Alpine Slalom World Championship.
E tusa ai ma le International Ski Federation, ua manumalo AJ Ginnis i le pine siliva o le Olimipeka po o le Siamupini a le Lalolagi i Eleni i soo se taaloga o le Olimipeka i le taumalulu.
O le vaega muamua faigata fa'atekinisi o le ta'amilosaga lona lua o le lua vaiaso o le fa'ai'uga a le lalolagi i Courchevel, Farani, na fa'aleagaina.
O le 28 tausaga le matua o Kristofferson na toso ese, manumalo i lona lua o le lalolagi ma lona muamua o se talavou.Na maua e Kristofferson le 23 manumalo slalom Ipu a le Lalolagi, lona fa i le talafaasolopito o alii, ma seia oo i le Aso Sa na o le pau lea o le tagata na manumalo i le sili atu i le 11 manumalo slalom Ipu a le Lalolagi e aunoa ma se Olimipeka po o le lalolagi.siamupini o alii ma tamaitai .
Toeititi atoa le afa itula sa faatali ai i le nofoa o le taitai, ae o ese foi le au faasee e toa 15 na sili atu ia te ia i le taamilosaga muamua.
"O le nofo i lalo ma faʻatali e sili atu le leaga nai lo le tu i le amataga ma taʻimua pe a maeʻa le taamilosaga muamua," o le tala lea a le 2019 World Giant Slalom Champion Kristofferson, lea na maeʻa lona tolu, tolu, tolu, 4, 4 ma le 4.“Ua ou manumalo i le tele o au tuuga i le slalom, sei vagana ai auro o le Olimipeka ma auro siamupini o le lalolagi.O lea ou te manatu ua oo i le taimi.”
O Ginnis, e 28 foi ona tausaga, na fai ma sui o le Iunaite Setete i le 2017 World Championships ae na alu ese mai le au a le atunuu ina ua maeʻa le 2017-18 vaitau ona o le tele o manuʻa ma le siamupini o le lalolagi sili ona lelei lona 26th.
Na siitia atu o ia i lona atunuu moni o Eleni, lea na ia aoao ai e faasee i luga o le Mauga o Parnassus, e 2.5 itula le tietiega mai Atenai.Na ia malaga atu i Austria i le 12 o ona tausaga ma Vermont i le tolu tausaga mulimuli ane.
O Ginnis, lea na faia ni taotoga e ono o tulivae ma saeia lona ACL i le tausaga talu ai, na ia manatu ua taofia le faasee ina ua malaga atu i Beijing e galue i le Olimipeka a le NBC.O lenei aafiaga na mu ai le afi.
I le aso 4 o Fepuari, na tulaga lua ai Guinness i le taaloga faaiu slalom a le Ipu a le Lalolagi a o lei faia le Siamupini a le Lalolagi, e leʻi tuʻuina muamua i le sefulu pito i luga i le Ipu a le Lalolagi.
"Ina ua ou toe foi mai, sa ou fai ifo ia te au lava o laʻu sini ia agavaa mo le isi taamilosaga o le Olimipeka ma avea ma se pine pine," o lana tala lea.“O le toe foʻi mai mai le manuʻa, tuua le 'au, taumafai e suʻe tupe mo le mea o loʻo matou faia nei… O se miti ua taunuʻu i tulaga uma."
“E mafua ona o latou,” o lana tala lea a o lona lua i le taamilosaga muamua o le Aso Sa.“Na latou atiina ae moni lava au.Ou te manatu ia te aʻu e pei o le sauni e faaseʻe mo loʻu atunuu, aua na ou ola aʻe ai, ma mo i latou o aʻu o se tagata taʻalo manuʻa moni.O lea ou te le tuuaia ai i latou i se mea.mo le faate’aina o tagata faigaluega pe a latou faia faapea.Ua faigata ai lo’u olaga.”
O le ali'i Italia o Alex Vinatzer na ia mauaina le 'apamemea, ma fa'amauina ai le fa'ailoga o le tagata ta'alo sili ona matagofie i le lalolagi mo le taimi muamua i le tala fa'asolopito mo Nouei.
Austria, lea mo le taimi muamua talu mai le 1987 e leai se auro i le Siamupini a le Lalolagi, na misia lona avanoa mulimuli: o le taitai o le taamilosaga muamua, Manuel Ferrer, na tutusa mo le lona fitu i le Aso Sa.
O le vaitau o le Ipu a le Lalolagi o Fa'ase'e Alpine a Ali'i e amatalia i le fa'ai'uga o le vaiaso a sau i le slalom ma le slalom tele i Palisades-Tahoe, Kalefonia.
O le isi tuuga a Mikaela Shiffrin o le Ipu a le Lalolagi i Kvitfjell, Nouei i le faaiuga o le vaiaso muamua o Mati.Ua misi se tasi o manumalo i le Ipu a le Lalolagi e 86 a Swede Ingemar Stenmark, le slalom ma le tele o le slalom star o le 1970s ma le 80s.
O le pine apamemea o le Olimipeka i le 400m hurdles na manumalo ai Femke Bol i le ta'aloga a le lalolagi mo se taimi sili ona umi i le ta'aloga ma le ta'aloga e ala i le fa'atosinaina o se tama'ita'i e 41 tausaga le matua i le 400m i totonu o le 400m i le Aso Sa.
“Ina ua ou laasia le tini, sa ou iloa o le faamaumauga na a a’u ona o le pisapisao o le motu o tagata,” o lana tala lea, e tusa ai ma le World Athletics.
Na ia talepeina le matati'a o le lalolagi o le 49.59 na fa'atulaga e Yarmila Kratochvilova o Czech Republic ia Mati 1982. O le fa'amaumauga lenei o le lalolagi mo le umi o le umi o so'o se ta'aloga afeleti i le Olimipeka po'o le World Outdoor po'o Indoor Championships.
O le matati'a fou fou o le lalolagi fou o le 800 mita i fafo a Kratochvilova o le 1:53.28, na faia i le 1983. Talu ai na faia e Kratochvilova le 800m, e leai se tamaitai na tamoe i le 96 pasene.
Na'o le pau lava le fa'amaumauga a le lalolagi tuai i ta'aloga uma (e le na'o le fa'atauva) o le fa'amaufa'ailoga a le lalolagi i le 22.50m fana fana, na faia i le 1977 e Czech Helena Fibingerova.
I le amataga o le vaitau i totonu, na sili ona vave le taimi o Ball i totonu ole 500 mita (1:05.63), o se mea e le o se siamupini o le lalolagi.Na ia setiina foi le taimi sili ona vave i le talafaasolopito (36.86) i le 300m hurdles, e le o se siamupini o le Olimipeka po o le lalolagi.
O Bol o le lona tolu o tama'ita'i saosaoa i le tala fa'asolopito i lana ta'aloga autu, o le 400m hurdles, i tua atu o Amerika Sydney McLaughlin-Levron ma Delilah Muhammad.I le Siamupini a le Lalolagi i le tausaga talu ai, na ia maua ai le siliva i le tuuga lea na manumalo ai McLaughlin-Lefron ma se matati'a o le lalolagi.O le polo e 1.59 sekone i tua.
49.26 Femke Bol (2023) 49.59 Kratochvilova (1982) 49.68 Nazarova (2004) 49.76 Kocembova (1984) pic.twitter.com/RhuWkuBwcE
Na manumalo le Team USA i le tauvaga a le au acrobatics fefiloi lea na tatalaina ai le Freestyle World Championships, e tasi le tausaga talu ona manumalo i le auro i le uluai taaloga o le Olimipeka.
Ashley Caldwell, Chris Lillis ma Quinn Delinger na aufaatasi e manumalo ia Georgia (atunuu, ae le o le setete) ma le 331.37 i le Aso Sa.Latou te ta’imua le ‘au a Saina i ‘ai e 10.66.Na manumalo Ukraine i le pine apamemea.
“O nei mea na tutupu e matua’i popole tele ona ua tatou latalata i atumauga,” o le tala lea a Lilis."Ou te lagona e pei o soʻo se oso ou te faia e mo laʻu au e toʻalua."
O le tausaga na tea nei, na manumalo ai Caldwell, Lillis ma Justin Schoenefeld i le latou uluai igoa o le au o le Olimipeka i le acrobatics, ma faailogaina ai le taimi muamua na laa ai le US i luga o le Olimipeka acrobatic podium talu mai le 2010, ma manumalo ai foi i suafa o tamaitai ma alii ina ua mavae Nikki Stone ma Eric Bergust 1998. Le pine auro muamua i le talafaasolopito.Mulimuli ane i le Olimipeka 2022, na manumalo ai Meghannik i le pine apamemea i le taaloga a tamaitai.
Fai mai Caldwell e seasea ona auai i le Siamupini a le Lalolagi e faaalu ai se taimi ma lona aiga ae fausia e Lilith le latou aoina o pine o le lalolagi.Na manumalo Caldwell i se pine auro ta'ito'atasi i le 2017 ma se pine siliva i le 2021. Na manumalo Lilith i le pine siliva i le 2021.
E lei toe faafoi mai e Saina se pine se tasi mai le Olimipeka i le tausaga ua mavae.O le ta'aloga sili ona lelei a Iukureini o Oleksandr Abramenko na le toe faigaluega ona o se manu'a o tulivae.


Taimi meli: Feb-20-2023