Ka wini a Henrik Kristoffersen i te slalom ski, ka wini a Kariki i te mētara takurua tuatahi

I hoki mai te Norwegian Henrik Kristoffersen mai i te tuunga 16 i muri i te riu tuatahi ki te wikitoria i te Alpine Slalom World Championship.
E ai ki te International Ski Federation, kua toa a AJ Ginnis i te mētara hiriwa tuatahi o te Olympics, o te Ao Whakataetae o te Ao i nga whakataetae Olympics i te takurua.
Ko te wahanga tuatahi uaua hangarau o te rauna tuarua o te whiringa toa o te ao mo nga wiki e rua i Courchevel, France, i raru.
Ko Kristofferson, 28 tau te pakeke, i toia, ka riro i a ia tana taitara tuarua o te ao me tana tuatahi hei teina.E 23 nga wikitōria slalom Ipu o te Ao i a Kristofferson, tuawha i roto i te hitori o nga tane, a tae noa ki te Ratapu ko ia anake te tangata i wikitoria neke atu i te 11 nga wikitōria slalom Ipu o te Ao karekau he taitara Olympics, ao ranei.Toa tane me nga wahine.
Tata ki te haurua haora e tatari ana ia i te tuuru o te kaihautu, i wehe atu ano nga kaieke reeke tekau ma rima i eke atu i a ia i te rauna tuatahi.
"Ko te noho ki raro me te tatari he kino atu i te tu i te timatanga me te arahi i muri i te riu tuatahi," ko ta 2019 World Giant Slalom Champion Kristofferson, i mutu te tuatoru, tuatoru, tuatoru, 4th, 4th me te 4th."Kua toa ahau i te nuinga o aku reihi i roto i te slalom, engari mo te koura Olympic me te koura toa o te ao.No reira ki taku whakaaro kua tae ki te wa.
Ko Ginnis, he 28 hoki ona tau, i tu hei kanohi mo te United States i te Whakataetae o te Ao 2017 engari i heke mai i te kapa o te motu i muri mai i te tau 2017-18 na te maha o nga wharanga me te ekenga pai rawa atu o te Toa o te Ao mo te 26th.
I neke ia ki tona whenua whenua Kariki, i ako ai ia ki te retireti i runga i Maunga Parnassus, he 2.5 haora te roa mai i Athens.I heke ia ki Austria i te 12 o ona tau me Vermont e toru tau i muri mai.
I whakaaro a Ginnis, e ono nga pokanga turi me te haehae i tana ACL i tera tau, i mahara ia kua mutu tana mahi retireti i tana haerenga ki Beijing ki te mahi i nga whakataetae NBC Olympics.Na tenei wheako i mura te ahi.
I te Hui-tanguru 4, i tuu tuarua a Guinness ki te whakataetae slalom o te Ipu o te Ao i mua i te Whakataetae o te Ao, kaore ano kia eke ki te tekau o runga o te whakataetae Ipu o te Ao i mua.
"I taku hokinga mai, i kii ahau ki a au ano ko taku whainga kia uru ki te huringa o te Olympics e whai ake nei, kia noho hei toa metara," hei tana.“Ka hoki mai i te wharanga, ka wehe atu i te kapa, ka ngana ki te kohi moni mo nga mahi e mahia nei e matou inaianei… He moemoea kua tutuki ki nga taumata katoa."
“Na ratou katoa,” i kii ia i a ia i tutuki tuarua i te rauna tuatahi o te Rātapu."I tino whakawhanake ratou i ahau.Ki taku whakaaro he rite ki te reri ki te peke mo toku whenua, na te mea i tipu ake ahau ki reira, katahi ano mo ratou he tangata tino whara ahau.Na e kore ahau e whakahe ia ratou mo tetahi mea.mo te pana i nga kaimahi ina pera ana ratou.E haafifi te reira i to ’u oraraa.”
I riro i a Alex Vinatzer o Itari te parahi, i riro i a ia te taitara o te kaitakaro tino whakapaipai o te ao mo te wa tuatahi i roto i te hitori mo Norway.
Ko Austria, mo te wa tuatahi mai i te tau 1987 karekau he koura i te Whakataetae o te Ao, i ngaro tona tupono whakamutunga: ko te kaihautu o te rauna tuatahi, ko Manuel Ferrer, i herea mo te tuawhitu i te Ratapu.
Ka timata te wahanga o te Ipu o te Ao Reiki Alpine mo nga Taane a tera wiki me te slalom me te slalom nui ki Palisades-Tahoe, California.
Ko te whakataetae a Mikaela Shiffrin e whai ake nei ko te Ipu o te Ao ki Kvitfjell, Norway hei te wiki tuatahi o Maehe.Kei te ngaro tetahi o nga wikitoria 86 o te Ipu o te Ao a Swede Ingemar Stenmark, te whetu slalom me te whetu slalom nui o nga tau 1970 me te 80s.
He mētara parahi o te Olympics i te 400m hurdre I whati a Femke Bol i te rekoata o te ao mo te wa roa rawa atu i roto i te whutuporo me te whutuporo na roto i te turaki i te rekooti a te wahine 41-tau te pakeke i roto i te 400m hurders o roto i te Ratapu.
"I taku whitinga i te raina mutunga, i mohio ahau naku te rekoata na te ngangau o te mano," ko tana korero, e ai ki te Ao Athletics.
I pakaruhia e ia te rekoata o te ao mo te 49.59 i tuhia e Yarmila Kratochvilova o Czech Republic i Maehe 1982. Koinei te rekoata o te ao mo te roa rawa o nga huihuinga takaro i te Olympics, World Outdoor or Indoor Championships ranei.
Ko te rekoata hou hou o te ao ko te rekoata 800m o waho o te ao mo te 1:53.28, i tuhia i te tau 1983. Mai i te wa i whakatakotohia e Kratochvilova te rekoata 800m, karekau he wahine i oma 96 paiheneti.
Ko te rekoata tawhito o te ao mo te katoa o nga whakataetae (ehara i te whakataetae anake) ko te rekoata o te ao i roto i te 22.50m te mapere, na Czech Helena Fibingerova i whakatakoto i te tau 1977.
I mua ake i te wa o roto, ko Ball te wa tere rawa atu i roto i te 500 mita (1:05.63), he whakataetae toa-ao kore.Ko ia ano te wa tere o te hitori (36.86) i roto i te 300m hurdles, ehara nei i te whakataetae Olympics, ao ranei.
Ko Bol te wahine tuatoru tere rawa atu i roto i te hitori i roto i tana whakataetae matua, te 400m hurdles, kei muri i nga Amerikana o Sydney McLaughlin-Levron me Delilah Muhammad.I te whakataetae o te ao i tera tau, i riro i a ia te hiriwa i roto i te whakataetae i toa a McLaughlin-Lefron me te rekoata o te ao.He 1.59 hēkona i muri te pōro.
49.26 Femke Bol (2023) 49.59 Kratochvilova (1982) 49.68 Nazarova (2004) 49.76 Kocembova (1984) pic.twitter.com/RhuWkuBwcE
I toa a Team USA i te whakataetae a te kapa acrobatics whakauru i whakatuwhera i te Whakataetae o te Ao Freestyle, kotahi tau i muri i te wikitoria koura i te whakataetae Olympics tuatahi.
Ko Ashley Caldwell, Chris Lillis me Quinn Delinger i hono ki te wikitoria i a Georgia (whenua, ehara i te kawanatanga) me te 331.37 i te Rātapu.Ka arahi ratou i te kapa Hainamana me te 10.66 nga piro.I toa a Ukraine i te mētara parahi.
"Ko enei huihuinga he tino awangawanga na te mea e tata ana matou ki nga maunga," ko ta Lilis."Ki taku whakaaro ko nga peke katoa ka mahia e au mo aku hoa e rua."
I tera tau, i toa a Caldwell, Lillis me Justin Schoenefeld i ta ratou taitara tuatahi mo te roopu tohu Olympic i roto i nga mahi acrobatics, he tohu mo te wa tuatahi i eke ai te US ki runga i te konukawata acrobatic Olympic mai i te tau 2010, me te wikitoria i nga taitara wahine me nga tane i muri i a Nikki Stone me Eric Bergust i te tau. 1998. Ko te mētara koura tuatahi i roto i te hitori.I muri mai i te Olympics 2022, i toa a Meghannik i te mētara parahi i te whakataetae wahine.
I kii a Caldwell he iti rawa ia ki te haere ki nga Whakataetae o te Ao ki te noho tahi me tona whanau i a Lilith e hanga ana i a raatau kohinga mētara o te ao.I toa a Caldwell i te mētara koura takitahi i te tau 2017 me te mētara hiriwa i te tau 2021. I toa a Lilith i te mētara hiriwa i te tau 2021.
Kare ano a Haina i whakahoki mai i tetahi metara mai i nga whakataetae Olympics i tera tau.Ko Oleksandr Abramenko te kaiwhakataetae rererangi pai rawa atu o Ukraine i kore e mahi na te wharanga o tona pona.


Wā tuku: Feb-20-2023