O Henry Cejudo o loo faamauina i le piiga: siamupini a le atunuu, siamupini o le lalolagi, pine o le Olimipeka ma isi mea

Me 09, 2020;Jacksonville, Florida, ISA;Henry Cejudo (totini mumu) a'o le'i faia lana fusuaga ma Dominick Cruz (totini lima lanumoana) i le UFC 249 i le VyStar Veterans Memorial Arena.Fa'ataga Fa'atonu: Jacen Vinlow - USA TODAY Ta'aloga
O Henry Cejudo e tutusa lelei ma le maoae o tagata pi’i.O le sa avea muamua ma pine auro o le Olimipeka, ua ia fa'aputuina se mata'ina mata'ina o le pi'iga e aofia ai suafa o le atunu'u, siamupini o le lalolagi ma isi mea.Matou te su'esu'e i fa'amatalaga o le galuega fagatuaga a Henry Cejudo, su'esu'e ana mea na ausia, fa'aaloaloga ma lona talatuu.
Na fanau Henry Cejudo i le aso 9 o Fepuari, 1987 i Los Angeles, Kalefonia.Na ola ae o ia i South Central Los Angeles ma amata piiga i le fitu o ona tausaga.E lei umi se taimi na ia iloa ai lona taleni ma lona naunau i le taaloga.
I le aoga maualuga, na auai ai Cejudo i le Maryvale High School i Phoenix, Arizona lea na avea ai o ia ma Siamupini a le Setete o Arizona e tolu taimi.Ona alu lea o ia e tauva i le tulaga faaleatunuu, ma manumalo ai i siamupini laiti e lua a le atunuu.
Na faaauau pea e Cejudo lana galuega faamemelo sinia i le manumalo i le US National Championships sosoo e tolu mai le 2006 i le 2008. I le 2007, na manumalo ai o ia i Taaloga Pan American, ma faamautu ai lona tulaga o se tasi o tagata sili ona lelei i le lalolagi.
Na faaauau pea e Cejudo lona manuia faavaomalo e ala i le manumalo i se pine auro i le Olimipeka o Beijing i le 2008, ma avea ai ma tama pi’i Amerika aupito itiiti i le talafaasolopito o le Olimipeka e manumalo i se pine auro.Na ia manumalo foi i pine auro i le 2007 Pan American Games ma le 2008 Pan American Championships.
I le 2009, na manumalo ai Cejudo i le World Championship Wrestling, ma avea ai ma uluai tagata fagatua Amerika na manumalo i auro i le Olimipeka ma le Siamupini a le Lalolagi i le vasega mamafa tutusa.I le fa’ai’uga, na ia fa’ato’ilaloina ai le tama pi’i Iapani Tomohiro Matsunaga e manumalo ai i le pine auro.
E le'i muta le manuia o le Olimipeka a Cejudo i Beijing.Na agavaa o ia i le 2012 London Olympics i le 121lb weight class ae paga lea na le mafai ona puipuia lana pine auro, ma maua ai na o le apamemea mamalu.
Ae ui i lea, o ana pine o le Olimipeka i vaevaega mamafa eseese se lua o se mea e seasea ausia e na o ni nai piiga i le talafaasolopito.
Ina ua maeʻa le Olimipeka 2012, na litaea Cejudo mai le fagatuaga ma liliu atu lona mafaufau i le MMA.Na ia faia lana amataga ia Mati 2013 ma sa i ai se tulaga mataina, manumalo i ana fusuaga muamua e ono sosoo.
Na vave ona tulaʻi Cejudo i le tulaga o le lalolagi MMA ma sainia ma le UFC i le 2014. Na ia faʻaauau pea ona pulea ana fili ma mulimuli ane luʻiina Demetrius Johnson mo le suafa i le 2018.
I se fusuaga faateia, na faatoilaloina ai e Cejudo Johnson mo le UFC Lightweight Championship.Na manuia le puipuia o lona suafa e faasaga ia TJ Dillashaw, ona siitia lea i luga o le mamafa e faasaga ia Marlon Moraes mo le avanoa avanoa o le bantamweight.
Na toe manumalo foi Cejudo ma siamupini i vaega e lua o le mamafa, ma manumalo ai i le title bantamweight.Na ia puipuia lona siamupini o le bantamweight i lana fusuaga mulimuli ma Dominick Cruz a o lei litaea.Ae ui i lea, ua uma ona ia faasilasilaina lona toe foi mai e faasaga ia Aljaman Sterling.
O Himakshu Vyas o se tusitala ma le naunau e faʻaalia le mea moni ma tusia tala faʻamalosi.Faatasi ai ma le sefulu tausaga o le lagolago le maluelue mo Manchester United ma le fiafia i le soka ma fefiloi martial arts, ua aumaia e Himakshu se vaaiga tulaga ese i le lalolagi taʻaloga.O lona mata'utia i aso uma i a'oa'oga fefiloi o le martial arts e fa'atumauina ai lona malosi ma fa'aalia ai o ia o se tagata ta'aalo.O ia o se tagata fiafia tele o le UFC "The Notorious" Connor McGregor ma Jon Jones, e faamemelo i lo latou tuuto ma le amio pulea.A le suʻesuʻeina le lalolagi o taʻaloga, e fiafia Himakshu e malaga ma kuka, faʻaopoopo lana lava paʻi i ipu eseese.Sauni e tu'uina atu mea fa'apitoa, o lenei tusitala fa'amalosi ma fa'amalosi e naunau i taimi uma e fa'asoa ona manatu i ana au faitau.


Taimi meli: Me-05-2023