Na tuuina atu e le Faletupe Tutotonu o Polani se tupe siliva e faamanatu ai Copernicus

fou!Fa'ailoaina ole Coin World+ Maua le telefoni feavea'i fou!Pulea lau faila mai so'o se mea, su'e tupe e ala i le su'esu'e, fa'atau/fa'atau/fefa'ataua'iga, ma isi. Aumai nei e aunoa ma se totogi
Narodowy Bank Polski, le faletupe tutotonu a Polani, o le a tuuina atu le 20 zloty polymer commemorative banknotes ia Fepuari 9 e faamanatu ai le 550th anniversary o le fanau mai o Nicolaus Copernicus ia Fepuari 19, 1473, ma le tapulaa o le 100,000.
E ui ina lauiloa o ia o se tagata suʻesuʻe fetu na te tuʻuina atu le manatu mataʻutia o le lalolagi ma isi paneta o loʻo taamilo i le La, o lenei faʻamatalaga o se vaega o lana faasologa o le Great Polish Economists.E mafua ona o Copernicus sa suʻesuʻeina foi mea tau tamaoaiga.O lana tusiga Wikipedia o loʻo faʻamatalaina ai o ia o se fomaʻi, faʻapitoa, faaliliu, kovana, ma le faifeau.E le gata i lea, sa avea o ia ma se tusiata ma se canon o le Ekalesia.
O le pili fou e sili ona lanu moana (e tusa ma le $4.83) o loʻo faʻaalia ai se paʻu tele o Copernicus i luga o le pito i tua ma tupe siliva Polani e fa i le pito i tua.O le ata e tutusa ma le communist era 1000 złoty banknote na tuʻuina atu mai le 1975 i le 1996. O le solar system e iai faʻamalama manino.
O le faʻamatalaga mo foliga o le tupe siliva e faigofie.A o leʻi oo i le masina o Aperila 1526, na tusia ai e Copernicus le Monete cudende ratio (“Treatise on the Minting of Money”), o le faaiʻuga mulimuli o le feagaiga na ia tusia muamua i le 1517. Leszek Signer of the Nicolaus Copernicus University o loo faamatalaina lenei galuega tāua, lea e finau mai ai o le o le faaitiitia o tupe o se tasi lea o mafuaaga autu o le pa'u o le atunuu.
E tusa ai ma le Signer, o Copernicus o le tagata muamua lea na mafua ai le pa'ū o le tau o tupe i le mea moni o le kopa na faʻafefiloi ma auro ma siliva i le taimi o le faʻaogaina.Na te tuʻuina atu foʻi se auiliiliga auiliili o le faʻagasologa o le faʻavasegaina e fesoʻotaʻi ma le tupe siliva a Prussia, le mana faʻatonutonu o le taimi.
Na ia tuuina mai ni manatu se ono: E tatau ona tasi le mint i le atunuu atoa.A fa'aofi mai tupe siliva fou i le ta'amilosaga, e tatau ona aveese vave tupe tuai.O tupe siliva e 20 20 groszy e tatau ona faia i le siliva mama e 1 pauna le mamafa, lea na mafai ai ona maua le tutusa i le va o tupe Prussian ma Polani.E le tatau ona tuuina atu tupe i ni aofaiga tetele.O ituaiga uma o tupe fou e tatau ona faʻasalalau i le taimi e tasi.
O le tau o se tupe siliva mo Copernicus na fuafuaina i lona mea uamea.O lona tau fa'atusa e tatau ona tutusa ma le tau o le u'amea na fai mai ai.Fai mai a ia, a faʻasalalau tupe faʻatauvaʻa aʻo matutua, e sili atu tupe e faʻaauau pea, o tupe leaga e faʻauluina tupe lelei.Ua lauiloa lea i aso nei o le tulafono a Gresham po o le tulafono a Copernicus-Gresham.
Auai i Coin World: Fa'asoa i la matou nusipepa imeli e leai se totogi Asiasi i la matou lisi fa'atau Pei o matou i luga o le Facebook Mulimuli mai ia i matou i luga o le Twitter


Taimi meli: Feb-21-2023