Satini Luka Murphy le aufaigaluega a le Ami ua litaea e lauga Helen Keller i le Iunivesite o Troy

I le avea ai o se vaega o lona toe malosi, na amata ai ona tamoe Murphy i malafoni, femalagaaʻi i le lalolagi ma le au a Achilles Freedom o tagata matutua manuʻa.
Satini litaea a le Ami.Manu'a tigaina e se IED i le taimi o lana misiona lona lua i Iraq i le 2006, o le a tuuina atu e Luke Murphy lana savali o le faatoilaloina o faigata i le Iunivesite o Troy ia Novema 10 o se vaega o le Helen Keller Lecture Series.
O le lauga e leai se totogi mo tagata lautele ma o le a faia i le Claudia Crosby Theatre i Smith Hall i le lotoa o Troy i le 10:00 i le taeao.
“E fai ma sui o le Komiti Fa'asologa o Lauga, matou te fiafia e talimalo i le 25th Helen Keller Lecture Series ma fa'afeiloa'i le matou failauga, Master Sergeant Luke Murphy, i le lotoa," o le tala lea a le Taitaifono o le Komiti Judy Robertson.“Ua faaalia e Helen Keller se auala lotomaualalo e faatoilalo ai faigata i lona olaga atoa ma e mafai foi ona vaaia i le Satini Murphy.O lana tala e mautinoa lava e iai sona aafiaga lelei mo i latou uma e auai.”
I le avea ai ma se sui o le 101st Airborne Division i Fort Campbell, Kentucky, na manua ai Murphy i se taimi puupuu ao lei oo i lana misiona lona lua i Iraq i le 2006. O se taunuuga o le pa, na leiloa ai lona vae taumatau i luga aʻe o le tulivae ma manuʻa tigaina lona agavale.I tausaga mulimuli ane o le manuʻa, o le a feagai o ia ma taotoga e 32 ma togafitiga faʻapitoa.
Na maua e Murphy le tele o faailoga, e aofia ai le Purple Heart, ma auauna atu i lona tausaga mulimuli o se fitafita tiute malosi i le Walter Reed Army Medical Center, ma faamavae ona o mafuaaga faafomai ina ua mavae le 7½ tausaga o le auaunaga.
I le avea ai o se vaega o lona toe malosi, na amata ai ona tamoe Murphy i malafoni, femalagaaʻi i le lalolagi ma le au a Achilles Freedom o tagata matutua manuʻa.Na fa'afaigaluegaina fo'i i le 'au ta'aloga a le atunu'u mo le polokalame a le Manu'a.O sui o le NCT e faʻasoa a latou tala e faʻalauiloa ai tagata o le auʻaunaga lata mai nei ma avea ma faʻataʻitaʻiga o mea e mafai ona fai pe a uma ona manua.Sa ia fesoasoani e maua ni fesoasoani e mafai ai e fitafita manunu’a ma tagata o le auaunaga ona faaalu se taimi i fafo, e aofia ai le tulimanu ma le fagogota, ma e ala i le taulimaina o o latou tulaga le atoatoa, na faia talu ai nei le Homes for Our Troops o se fale e mafai ona maua atoatoa, e le puipuia.fausiaina ma le foaʻi o fale taʻitoʻatasi faʻapitoa faʻafouina i le atunuʻu atoa mo manuʻa tigaina i le maeʻa ai o le 9/11 veterans.
Ina ua maeʻa le manuʻa, na toe foʻi Murphy i le kolisi ma i le 2011 na maua ai se tikeri i le saienisi faaupufai ma se tikeri i fesoʻotaʻiga mai le Florida State University.Ona maua lea o se laisene o fanua ma fai paaga ma le Southern Land Realty, lea e faapitoa i fanua tetele.fanua ma fanua fa'ato'aga.
O se failauga autu ma faaosofia soo, Murphy sa talanoa i kamupani Fortune 500, afe o kamupani i le Pentagon, ma sa saunoa i sauniga o le faauuga o kolisi ma iunivesite. O lana fa'amanatuga, "Blasted by Adversity: The Making of a Wounded Warrior," na lomia i le Aso Faamanatu i le 2015, ma ua maua se pine auro mai le Florida Authors & Publishers Association's President's Book Awards. O lana fa'amanatuga, "Blasted by Adversity: The Making of a Wounded Warrior," na lomia i le Aso Faamanatu i le 2015, ma ua maua se pine auro mai le Florida Authors & Publishers Association's President's Book Awards.O lana fa'amanatuga, Exploded by Adversity: The Making of a Wounded Warrior, na lomia i le Aso Faamanatu 2015 ma maua ai se pine auro mai le Florida Authors and Publishers Association Presidential Book Award.O lana fa'amanatuga, Exploded by Adversity: The Rise of a Wounded Warrior, na lomia i le Aso Faamanatu 2015 ma manumalo ai i se pine auro i le Florida Writers and Publishers Association President's Book Award.
O le Helen Keller Lecture Series na amata i le 1995 e avea o se vaʻaiga mo Dr. ma Mrs. Jack Hawkins, Jr. ina ia faʻalauiloa ma faʻalauiloa faʻafitauli o tagata e le atoatoa le malosi o le tino, aemaise lava i latou e aafia ai lagona.I le aluga o tausaga, ua maua ai foi e le lauga se avanoa e faʻamaonia ai i latou o loʻo galulue e faʻafetaui manaʻoga o tagata e iai manaʻoga faʻapitoa ma faʻamanatuina taumafaiga faʻatasi ma faiga faapaaga a le Iunivesite o Troy ma faʻalapotopotoga ma tagata taʻitoʻatasi o loʻo tautuaina nei tagata faʻapitoa.
O le lauga o lenei tausaga e lagolagoina e le Alabama Institute for the Deaf and Blind, le Alabama Department of Rehabilitation Services, Alabama Department of Mental Health, Alabama Department of Education, ma le Helen Keller Foundation.
Faatasi ai ma TROY, o avanoa e le gata.Filifili mai le sili atu i le 170 i lalo o le kolisi ma tamaiti laiti ma le 120 tikeri tikeri filifiliga.Suesue i luga o le lotoa, lugalaina, poʻo mea uma e lua.O lou lumana'i lea ma e mafai e TROY ona fesoasoani ia te oe e fa'ataunu'uina so'o se galuega miti e te maua.


Taimi meli: Nov-01-2022